Vi har inga ord för att erkänna ert engagemang för vår frihet

Compañeres

Det finns inget uttryck för fullt liv mer än när konsten föds av emanciperade själar. Konsten som ger uttryck för känslor av kärlek, solidaritet och kamratskap. Konsten som stödjer de ädlaste orsakerna som människor slåss för och kan dö för.

Den stridslystna sanningen förvandlades till konst och ratificerade sin stöd till kampanjen för frihet för de sju tidigare myndigheterna i president Evo Morales regering (det är sex manliga och en kvinnlig f.d. ministrar), som avsattes den 10 november 2019 och sökte asyl på Mexikos ambassad efter statskuppen i Bolivia.

Musik, poesi, teater och skulptur har gjort det möjligt för oss att nå tusentals människors hjärtan runt om i världen. I Martís ord, “Vi vill ha allas frihet och inte bara för några utvalda”. Utan stöd från er alla genom det som gör dig glad och fri. Utan er konst hade målet för vår uppgift varit mer titanic eller kanske omöjligt. Att göra känt att i Bolivia sju compañeres förblev gisslan till en de facto-regering som förnekade dem beviljandet av utresetillstånd, i en tydlig kränkning av internationella fördrag.

Varje version av Art Festival, av de tre som gjordes (9 augusti, 20 september och 18 oktober), med de underbara konferencierer från Argentina och Dominikanska republiken, gav oss klump i halsen av känslor när vi insåg att Ernesto Che Guevaras ord om att en annan värld och drömmen av den nya mannen och kvinnan är möjlig.

Vi har inga ord för att erkänna ert engagemang för vår frihet. Det kommer aldrig att räcka att skicka dig vårt uppriktiga tack för att ha antagit vår sak som din.

Ni kommer alltid att vara för evigt i våra hjärtan Tack!

La Paz, 4 november 2020

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *